Header image

Lähettäminen

Seuraavasta näet kuinka helppoa lähettäminen on. Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempana. Lähetysten luomista varten tarvitset nettiselaimen lisäksi PDF-lukuohjelman, kuten Foxit Reader tai Acrobat Reader.

 

Kirjauduttuasi olet palvelun etusivulla. Valitse Uusi lähetys.

.

 

Lähetyksen luominen aloitetaan syöttämällä lähettäjän ja vastaanottajan postinumerot. Jos näytölle tulee ilmoitus että postinumero ei kuulu palvelualueeseen, tarkista vielä postinumeron oikeellisuus.

 

Seuraavaksi annetaan lähettäjän tiedot, eli osoite josta lähetys tullaan noutamaan. Lähettäjien pikalistassa on valmiiksi omat tietosi. Kun valitset lähettäjän listasta, tiedot täytetään ruudulle automaattisesti.

 

Jos haluat, voit tietojen syöttämisen jälkeen lisätä listaan myös uuden nouto-osoitteen painamalla Tallenna kohdasta ”Tallenna lähettäjän tiedot listaan”.

Jatka lähetyksen luomista painamalla Seuraava sivu.

 

Vastaanottajan tiedot, eli osoite johon lähetys jaetaan syötetään samoin kuten lähettäjän tiedot. Voit lisätä myös vastaanottajia pikavalintalistaan, mikä helpottaa usein samoille vastaanottajille lähettämistä. Jatka painamalla Seuraava sivu.

 

Viimeisessä vaiheessa annetaan lähetyksen muut tiedot. Kollimäärä on tärkeä, koska jokaisella paketilla on oltava oma rahtikirja eikä samaa rahtikirjaa voi käyttää kahdessa paketissa. Syötettyäsi kollien painot lasketaan lähetyksen hinta. Huomaa, että paketit punnitaan vielä kuljetuksen yhteydessä jolloin painot tarkentuvat.

Mikäli haluat vastaanottajan maksavan rahdin, valitse vastaanottaja maksajaksi ja syötä heidän Kuriiri Korhonen -asiakasnumeronsa. Sisällön ja jakelun lisätietojen syöttämisen jälkeen tulee tehdä valinta kohtaan Hyväksyn kuljetusehdot.

Mikäli haluat, että rahtikirja avautuu uuteen ikkunaan tai välilehteen, tee valinta kohtaan ”Avaa PDF uudessa ikkunassa”. Tämän valinnan tarpeellisuus riippuu rahtikirjaa luovan henkilön tietokoneen asetuksista. Rahtikirjan voi aina tulostaa uudelleen etusivulta.

Lopuksi paina Tallenna ja tulosta rahtikirja. Mikäli selaimesi kysyy sallitaanko sivuston avata ikkunoita tai välilehtiä, hyväksy se.

 

Nyt rahtikirja muodostuu ja se latautuu tietokoneellesi PDF:nä. Riippuen asetuksistasi rahtikirja avautuu joko nettiselaimeen tai erilliseen PDF-lukuohjelmaan. Tulosta rahtikirja ja kiinnitä ne paketteihin odottamaan noutoa.

Noutopyyntö lähetetään ajojärjestelyymme automaattisesti, sitä ei tarvitse erikseen tehdä.

 

Kun olet luonut lähetyksen, näkyy se myös etusivulla. Ennen kuin se noudetaan, voit tulostaa rahtikirjan uudelleen (jos tulostus aiemmassa vaiheessa epäonnistui) tai perua lähetyksen. Painamalla Peru lähetys saa ajojärjestelymme ilmoituksen automattisesti eikä lähetystä tulla noutamaan. 

 

Kun lähetys on matkalla, ei rahtikirjoja voi tulostaa tai lähetystä perua. Mikäli haluat pysäyttää jakelussa olevan lähetyksen, soita ajojärjestelyymme numeroon 0400 203 568.

 

Kun lähetys on jaettu, näet sen etusivulta. Tarkemmat kuittaustiedot näet käyttämällä lähetysten seuranta -toimintoa.

Login